GELECEĞİNİ GERİ DÖNÜŞTÜR

GELECEĞİ GERİ DÖNÜŞTÜR

"DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK PROJESİ"

Altınçocuk Anokulu olarak; doğa, insan, hayvan ve evren sevgisi çocuklara küçük yaşlardan itibaren aşılamaya özen göstermekteyiz. Onlara keşfetme imkanı sunarak, çevrelerine itina ile yaklaşmalarını sağlıyor, oldukça basit ve hayatın içinden olan bu özellikleri çocuklarımıza kazandırmayı çalışıyoruz.

Bizim ve çocuklarımızın geleceğini daha iyi hale getirebilmek için yapabileceğimiz küçük girişimlerden sadece bir tanesi onlara geri dönüşümü öğretmektir. Biz de bunun için ilk adımı attık.

"Dönüşüm Muhteşem Olacak" projemize ilk önce alanında uzman kişilerce çocuklarımıza geri dönüşümü tanıtmakla başladık. Serdivan Belediyesi Çevre Hizmetleri mühendisleri eşliğinde ve Tanrıkulu Şirketler Grubu danışmanları rehberliğinde Özel Neva Okulları Konferans Salonu'nda 5-6 Yaş öğrencilerimize sunum gerçekleştirildi.

Sunumda amacımız; Çocukların çöp nedir, ne değildir fark etmeklerini sağlamak, geri dönüştürülebilir maddelerin neler olabileceğini ve dünyamızın buna neden ihtiyaç duyduğunu incelemektir. Animasyonlar eşliğinde gerçekleşen sunum sonrasında geri dönüşümde çocuklarımızın daha aktif rol almasını sağlamak amacıyla kurumumuza geri dönüşüm kutuları yerleştirdik.

Projemizde "Tanı, Araştır, Uygula" basamaklarını tamamlamaya özen gösterdik. Çocuklarımıza geri dönüşümün önemini kavrattıktan sonra, velilerimizden projemize destek olmalarını istedik. Bu nedenle 30 gün gibi bir sürede bizler için tekrar çöp olmayacak Geri Dönüşüm Ürünleri oluşturdular. Bizlerde bu ürünleri okulumuzda sergileyerek projemizi sonlandırdık.

Bizlere ve geleceğimize destek veren tüm velilerimize ve Serdivan Belediyesi Çevre Hizmetleri mühendislerine katılımları için teşekkür ederiz.

Sitemize bugün 628 ziyaretçi giriş yaparak toplam 630 sayfa gezmiştir.