NOSTALJİ MÜZEMİZ AÇILDI!

Geçmişten  günümüze köprü kurmak, yaşamış olduğumuz kültürü, değerleri çocuklarımıza da yaşatmak amacı ile anaokulumuzda düzenlediğimiz ‘Nostalji  Müzemizin” açılışı Kurucumuz Prof. Dr. Hüseyin  Gazi Baş tarafından yapıldı.

Velilerimizin katılımı ile oluşturduğumuz  “Nostalji Müzemizde ” yıllar öncesinde kullanılan birbirinden özel  ve değerli eşyalar sergilendi.

Öğrencilerimizin  aile büyüklerinden kalma bakır kaplar, Osmanlı motifleri ile işlenmiş  örtüler, kilimler, günümüzde artık kullanılmayan yerini bilgisayarların aldığı daktilolar,  gaz lambaları,  kömürlü ütüler,  eski radyolar, gramafon   ve plaklar,  fotoğraf  ve dikiş  makineleri büyük ilgi gördü.

Müzemizin en orijinal eserleri 30’lu yıllara ait tabu senedi, telsiz  telefon  neşriyatını almaya mahsus ruhsatname, 50’li yıllara ait pasaport, Pazar sepeti, Osmanlıca yazılmış kartpostallar, eski paralar   ve pullar oldu.

Sitemize bugün 569 ziyaretçi giriş yaparak toplam 571 sayfa gezmiştir.