REHBERLİK SERVİSİ

Okul öncesi; çocukların birçok alanda hızla geliştiği ve büyük oranda gelişimlerinin tamamlandığı dönemdir. Bunun bilinciyle hareket eden 'Psikolojik ve Rehberlik Servisimiz' çocuklarımızın kayıtlarından itibaren yanlarında bulunarak, okul aile işbirliği çerçevesinde çocuklarımız ve velilerimize yönelik çeşitli çalışmalar yapmaktadır:
Çocukların yaşadıkları çeşitli problemlerin erken fark edilmesi ve akademik hayata atılmadan müdahalede bulunması çok önemlidir.
Bunun için; kayıtla birlikte öğrenciye daha yakından tanımak ve muhtemel problemlerini belirlemek için çeşitli test ve görüşmeler yapılır. Bunların sonuçları sınıf öğretmeni ve veliyle değerlendirilip gerektiğinde bir uzmana yönlendirmelerde bulunulur.
Sadece sorun görünen çocuklarla değil, tüm çocuklara yönelik gözlem ve tanıma çalışmaları yapar. Çocukların gelişimini takibi adına sınıf öğretmenleriyle belirli aralıklarla öğrenciler hakkında birebir görüşme yapar.
Çocukları daha yakından tanıması Sosyal-Duygusal Gelişimlerine katkı sağlamak için hazırlanan  'Rehberlik Sınıf Etkinlikleriyle' düzenli olarak sınıflarda toplu uygulamalar yapar.
6 yaş sınıflarında ilköğretime hazırlık sürecinde onların eksiklerini öğretmenleriyle birlikte değerlendirir ve telafisine yönelik destekte bulunur.
Velilerimize yönelik hazırlanan haftalık "Cuma Yazıları" ve düzenlenen "Aile İçi Eğitim Seminerleri" ile onların bilinçli çocuk yetiştirme süreçlerine katkıda bulunmayı amaçlar.
Psikolojik Ve Rehberlik Servisimizin uyguladığı çalışmalar ;

• ORYANTASYON ÇALIŞMALARI
  • BİREYSEL GÖRÜŞMELER
  • GELİŞİM TAKİP ÖLÇÜMLERİ
  • METROPOLİTAN (OKUL OLGUNLUĞU)
  • OYUN VE RESİM TERAPİLERİ
  • AİLE EĞİTİM SEMİNERLERİ
  • HAFTALIK BÜLTENLER

Sitemize bugün 41 ziyaretçi giriş yaparak toplam 42 sayfa gezmiştir.