METROPOLİTAN TESTİ (ÇOCUĞUNUZ 1.SINIFA HAZIR MI?)

Okula başlamak, hem çocuk hem de aile için büyük bir yenilik, önemli bir değişimdir. Bu önemli başlangıç çocukların gelecekteki başarısına giden yolda atılan ilk adımdır. Çocuğun öğrenme ve eğitim süreciyle tanıştığı, ilk deneyimlerini yaşadığı 1. sınıf onun bütün hayatı boyunca “okul ve eğitim” kavramlarını nasıl algılayacağını belirleyeceği için okul olgunluk seviyesi son derece önemlidir.

Çocuğunuz okula hazır mı? Çocuğunun okula hazır olup, olmadığını merak eden velilerimiz için Okul olgunluk Testi ile velilerimize yardımcı oluyoruz. ALTINÇOCUK ANAOKULU Okul Öncesi'nde Metropolitan Okul Olgunluğu Testi 5 ve 6 yaş grubu öğrencilerine uygulanmaya başlanmıştır. Bu test öğrencilerin öğrenme durumları/güçlükleri hakkında da bilgi vereceğinden okula başlamadan bir değerlendirme yapmak ve alınması gereken tedbirler varsa almak hayati bir önem taşımaktadır.

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi; çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir testtir. İlkokula gidecek çocukların psikolojik olarak okula hazır olup olmadıklarını saptayan bir yeterlilik testidir.

Bu test sonucunda çocukların zihinsel, fizyolojik ve psikolojik yapısı değerlendirilir. Bu değerlendirme bize çocuğunuzun okul için gereken olgunluğa ne ölçüde hazır olduğu ve düzeyi ile ilgili bilgi verir.

•  Çocuğunuzun anlama, dinleme, yorumlama, yazı yazma ve temel matematik becerilerini tespit eder.
  •  Kalem tutma, güdülerini yazma ve temel matematik becerilerini tespit eder.
  •  Aynı zamanda varsa dikkat eksikliğ, hiperaktivite, dürtüsellik, öğrenme güçlüğü,  görme ve işitme problemlerini tespit etmek için de önemli veriler sağlar.

Bu testler, çocuğun hangi alanlarda başarı ya da hangi alanlarda eksik olduğunu görmemizi sağlar. Böylece, çocuğun birinci sınıfa başlamadan önce eğer desteklenmesi, geliştirilmesi gereken yönleri varsa aileler ve öğretmenleri bilgi sahibi olmuş olur.

Test sonuçarı velilerimize gönderilerek gerekli durumlarda PDR servisiyle bireysel görüşmeler olacaktır.

Sitemize bugün 507 ziyaretçi giriş yaparak toplam 507 sayfa gezmiştir.