ENGELLİLER HAFTASI

Engelliler Haftası Programını ‘ŞEHİT ALİ BORİNLİ ÖZEL EĞİTİM OKULU’ Zihinsel Engelliler Öğretmeni Velimiz Levent Bey’in katılımıyla konferans salonumuzda gerçekleştirdik. ‘Tarçın ve Arkadaşları’ çizgi filmini izledik. Empati kurduk yürüyemedik, dokunamadık (ellerimizi kurdele  yardımıyla bağladık), duymadık  (kulaklarımızı ellerimizle kapattık), görmedik  (gözlerimizi kumaşla kapattık) ve neler hissettiğimizi konuştuk. Engel türlerini öğrendik.
*Görme Engelliler
*İşitme Engelliler
*Zihinsel Engelliler
*Bedensel Engelliler
    Engelli bireyler günlük yaşamlarında bazı zorluklarla karşılaşır, bu zorluklar hakkında bilgi sahibi olduk. ‘Nasıl yardımcı olabiliriz?’ sorusuna cevaplar bulduk. Yürüme engeli olan bireylerin tekerlekli sandalye kullanırken karşılaştıkları zorluklar hakkında sohbet ettik. Yolda karşıdan karşıya geçmekte zorlanan görme engelli bireyler e nasıl yardım etmemiz gerektiğini uygulamalı olarak öğrendik. Engelli bireylerin bizler gibi hareket edebilmeleri için yollar ve kaldırımlar onlara uygun düzenlenmeli şeklinde değerlendirmeler yaptık. Engelli bireylere sevgiyle yaklaşarak yardımcı olmamız gerektiğini öğrendik. Engelleri kaldırdık!

Sitemize bugün 32 ziyaretçi giriş yaparak toplam 32 sayfa gezmiştir.