DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ..

DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ

Vücudumuzun tartışılmaz en çabuk kirlenen ve en fazla kullanılan duyu organı ellerimizdir. Ellerimizin bu anlamda hastalık mikrobunu en çok barındıran organımız olmasını kaçınılmaz kılmaktadır. Bu küçük zincir hastalıklara yakalanmadan ve temizlik davranışlarının alışkanlık haline getirilmesiyle tamamlanmalıdır. En başarılı anaokulları bizlere günlük hayatta kullandığımız becerileri de öğreten okuldur. Günlük hayata dair çoğu becerimizin okul öncesi yaşlarda kazandırılması gerektiğinin bilincindeyiz. Kurum olarak çocuklarımıza “temizlik” kavramını ,çocuklarla her an iç içe olan öğretmeninden personeline hep birlikte model olarak öğretmekte bu davranışları alışkanlık haline getirmeleri için desteklemekteyiz.

Okul Öncesi ders müfredatında bulunan Öz Bakım Becerileri kapsamında ele aldığımız belirli gün ve haftaların da içinde bulundurduğu bu özel günü okul hemşiremizin sunumları ve sorumlu öğretmenin uygulamalarıyla pekiştirdik.

Sitemize bugün 806 ziyaretçi giriş yaparak toplam 808 sayfa gezmiştir.