METROPOLİTAN (OKUL OLGUNLUĞU TESTİ)

METROPOLİTAN ;Okul Olgunluğu Testi
Özel Neva Altınçocuk Anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi olarak, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, (17.04.2013) tarihi itibari hazırlık sınıfı öğrencilerimize  uygulanmaya başlanacaktır.
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi Nedir?
Okul öncesi çocuklara birinci sınıfa geçerken uygulanan, onların ilköğretim sürecine hazır olup olmadıklarını saptayan bir yeterlilik testidir.
Bu test sonucunda çocukların zihinsel, fizyolojik ve psikolojik yapısı değerlendirilir. Bu değerlendirme bize çocuğunuzun okul için gereken olgunluğa ne ölçüde hazır olduğu ve düzeyi ile ilgili bilgi verir.
Testin içeriğinde;
Kelime Anlama, Cümleler, Genel Bilgi, Eşleştirme, Sayılar, Kopya Etme gibi 6 alt test vardır. Bu testler, çocuğun hangi alanlarda başarılı ya da hangi alanlarda eksik olduğunu görmemizi sağlar. Böylece, çocuğun birinci sınıfa başlamadan önce eğer desteklenmesi, geliştirilmesi gereken yönleri  varsa,  aileler ve öğretmenleri bilgi sahibi olmuş olur ve testin sonucuna göre velilere yol göstermiş oluruz..

PSİKOLOJİK DANIŞMAN / AİLE DANIŞMANI: TUĞBA AYŞE AKSOY

Sitemize bugün 624 ziyaretçi giriş yaparak toplam 626 sayfa gezmiştir.